& Meer..

Chocolade muffins met blauwe bessen

Chocolade muffins met blauwe bessen

Af en toe heb ik ontzettend veel zin in zoetigheid. Omdat ik er niet zo goed vanaf kan blijven als het in huis is hebben we eigenlijk nooit koek of snoep in huis, tenzij we visite verwachten. Als ik dan toch zo’n moment hebt waarop ik per se wat lekkers wil.. trek ik alle kastjes open om te zien wat er nog in huis is en maak ik zelf wat lekkers. Vanmorgen werden dat heerlijke chocolademuffins met blauwe bessen. Ik ben echt fan van muffins, want je kunt er oneindig veel ingrediënten in gebruiken en ze zijn goed te bewaren/ handig mee te nemen naar je werk!

ingrediënten

Ingrediënten voor 12 muffins

  • 175g tarwebloem
  • 50g fijne kristalsuiker
  • 25g cacao
  • 2tl wijnsteen bakpoeder
  • snufje zout
  • 5 el skyr natural
  • 75ml olijfolie
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 250 frambozen en blauwe bessen (diepvries)

Benodigdheden

  • Bakvorm voor 12 muffins
    (losse muffinvormpjes kan ook)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je muffinvorm goed in met boter.
  2. Meng in een mengkom de tarwerkbloem, kristalsuiker, cacao, bakpoeder en zout door elkaar.
  3. Meng in een andere mengkom de skyr, olijfolie en eieren met een garde goed door elkaar. In plaats van Skyr kun je ook kwark gebruiken.
  4. Voeg de beide mengsels bij elkaar en meng ze.
  5. Prak een banaan door het mengsel.
  6. Voeg de frambozen en blauwe bessen toe. Je kunt hiervoor ook vers fruit gebruiken, maar ik had alleen diepvriesfruit in huis en dat werkt ook prima!
  7.  Verdeel de mix over de 12 muffinvormen en zet hem ongeveer 30 minuten in de oven.
 
Ik ben er nog niet helemaal achter hoe je muffins zo maakt dat ze een heel mooi model krijgen en het ook goed doen op foto’s, maar ze smaken er zeker niet minder lekker door.

Weet wat je eet

Per muffin krijg je ongeveer onderstaande voedingsstoffen binnen.

Calorieën
Vetten
Koolhydraten
Eiwit
174
7,5g
21g
5g

Deze waarden zijn berekend met behulp van MyFitnessPal

Bewaren?

Muffins over? Bewaar ze buiten de koelkast in een afgesloten (koek-)trommel tot ongeveer een week. Invriezen kan natuurlijk ook, dan kun je ze zeker 3 maanden bewaren. Ik verpak ze vaak per stuk in een luchtdichte verpakking, zodat ik er ’s ochtends makkelijk 1 mee kan nemen naar mijn werk. Dan heeft hij de hele ochtend om te  ontdooien en heb ik ’s middags een lekker tussendoortje!

Volg en like je me ook op social media? Vind ik leuk!
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *