& Meer..

Basics to brilliance kids – Donna Hay

basics to brilliance kids

Liefde voor kookboeken

Mijn tante vertelde me ooit eens dat ze het heerlijk vond om in kookboeken te lezen. Niet alleen als ze op zoek was naar een gerecht, maar omdat ze zo genoot van de mooie afbeeldingen en teksten over lekker eten. Ik begreep dat toen niet zo goed. Inmiddels wel!

Basics to brilliance kids

Mijn nieuwste aanwinst is ‘Basics to brilliance kids’ van Donna Hay. Wat een prachtig boek is dat! Elke bladzijde is een feestje om te zien door de paginavullende foto’s van lekker eten.. en allemaal heel geschikt voor kinderen. 

Ons zoontje Fabian is nu bijna anderhalf en is gek op eten. Het eerste jaar hebben we apart voor hem gekookt, simpelweg omdat hij veel nog niet mocht hebben en nog niet kon eten. Wel altijd vers, want dat is gezond en we vinden het belangrijk om hem de ‘echte smaak’ van eten te laten proeven. In de hoop dat het een goede en gezonde eter wordt.

We vinden het ontzettend fijn dat hij nu lekker met de pot mee kan eten. Hij lust gelukkig bijna alles, maar niet alles is even geschikt voor hem (te hard, te gekruid, te zout, …). Ik was dus op zoek naar een fijn boek met gerechten die geschikt zijn voor hem, maar waar we zelf ook enthousiast van worden. Nou dat is met dit boek zeker gelukt!

Foto onder: kookboek Donnay Hay (links) en mijn resultaat rechts

basics to brilliance kippaketjes
kip pakketjes

Waarom geschikt voor kinderen

Wat maakt dit boek nu zo geschikt voor kinderen? Nou niks specifieks eigenlijk. Donna schrijft dat ze in dit boek recepten heeft opgenomen die haar kinderen altijd erg lekker vonden. En die bovendien gezond zijn. Het boek is ook geschikt voor wat oudere kinderen die zelf meehelpen met koken: er staan veel tips in over hoe je veilig kookt (‘ovenhandschoenen aan als je iets uit de oven haalt’ et cetera).

Zelf geprobeerd

De afgelopen weken heb ik meteen een aantal recepten bij ons op het menu gezet. We hebben kippakketjes in ontbijtspek gemaakt, spinazie-pompoenrisotto, mac & cheese met bloemkool en romige pompoensoep. 

Allemaal heel erg lekker. De spinazie-pompoenrisotto en de pompoensoep zijn bij mij tot nu toe favoriet. Ook Fabian was heel erg enthousiast. Hij vond de pompoensoep zo lekker dat hij -voor het eerst- zijn hele kommetje zelf met een lepeltje leeg heeft gegeten.  Zo knap!

Foto: romige pompoensoep (links) en mac & cheese met bloemkool (rechts)

pompoensoep
mac and cheese

Waar verkrijgbaar?

Het boek ligt uiteraard in de boekenwinkels, maar is ook via onderstaande link verkrijgbaar.

De snelle pizza’s hieronder heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar zien er ook echt ontzettend goed uit. Die ga ik komende week zeker een keer maken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *