Huis

Urban jungle

Pilea

Het is weer helemaal hip: ontzettend veel planten in huis! Het is gezond en staat ook nog eens erg gezellig. Lang tijd was het niet ‘in’ om veel planten thuis te hebben, maar planten zijn helemaal weer terug van weggeweest. Erg fijn!

Maar hoe creëer je je eigen Urban Jungle zonder dat je huis er echt uit gaat zien als een jungle en je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik heb zelf een hekel aan rommel. Beetje tegenstrijdig, want rommel maken is juist weer iets waar ik heel erg goed in ben…

5 tips voor meer groen:

  1.  Maak hoekjes of plekjes in je huis waar je je planten lekker dicht op elkaar zet. Klinkt misschien onlogisch, maar het is echt waar dat als je veel accessoires dicht bij elkaar zet het veel opgeruimder lijkt dan wanneer je ‘overal iets’ hebt staan. Geef ze echt een eigen plek.
  2. Geef je planten een podium! Je ziet nu weer veel leuke houten krukjes in de woonwinkels, perfect oom één van je planten boven de planten eromheen uit te laten stijgen. Maar ook andere kleine bijzettafeltjes zijn geschikt. Of een pot op pootjes.. Geeft een leuk effect als niet alles op dezelfde hoogte staat!
  3. Zet lekker veel soorten en formaten planten bij elkaar. Dit houdt het interessant.
  4. Kies verschillende formaten potjes. Als je alle planten in dezelfde maat pot zet ziet het er snel saai uit. Dezelfde kleur of tint potten geeft wel een erg leuk effect. Dit zorgt ervoor dat het er toch uitziet als één geheel en is wat rustiger (en dus opgeruimder).
  5. Wees creatief! Hang planten in hangpotten voor het raam, of maak het helemaal spannend en hang ze op de kop!

Mijn eigen huis kan absoluut nog veel meer groen gebruiken! Ik word ontzettend enthousiast als ik mooie groene interieurfoto’s op instagram en pinterest voorbij zien komen. Een mooie pannenkoekenplant (de Pilea voor de kenners) stond lang tijd bovenaan mijn verlanglijstje en heb er deze week 2 gekocht (zie foto bovenaan deze blog. Superleuk plantje om te zien en je schijnt hem makkelijk te kunnen stekken.

Van onze overbuurvrouw kregen we een tijd geleden een stekje van haar favoriete plant. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik de ‘mamaplant’ zelf niet zou hebben uitgezocht, zo mooi vind ik hem niet. Maar het idee dat dit stekje nageslacht is van haar plant vind ik om de een of andere reden wel wat hebben. Dus hoe leuk zou het zijn om straks ook stekjes van onze plant cadeau te kunnen geven aan vrienden, familie en buren 🙂 Dan staat bij iedereen die wij lief hebben een stukje van ons favoriete plantje, als dat geen liefde is?!

Op mijn pinterest pagina verzamel ik de mooiste foto’s ter inspiratie voor je eigen urban jungle! Dus ga ook daar snel een kijkje nemen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *